Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

A szegedi Somogyi-könyvtár Csillag téri fiókkönyvtárába tartott előadást a felelős állattartásról az Országos Állatvédelmi Alapítvány a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete együttműködésével. Ezúttal a Vörösmarty Mihály Általános Iskola 3. osztályos tanulói vehettek részt egy interaktív órán.

 

 

 


 

A május 18-án tartott előadáson a gyerekek az állattartás alapjaival ismerkedhettek meg, így például megtudhatták, hogy mit tegyenek, ha kóbor kutyával találkoznak, vagy mi a teendő akkor, ha a kedvencük beteg. A kisiskolások megtudhatták azt is, hogy a chip miért fontos a kutyusok számára és többük olyan élményekről is mesélt, hogy elveszett kedvencük ennek az eszköznek a segítségével került elő.
Az Országos Állatvédelmi Alapítvány kiemelten fontos célkitűzésének tartja a fiatalok oktatását és nevelését az állatszeretetre, az állati élet tiszteletére. Balogh Ernő alapító elmondta, hogy példaként a nemrég történt sajnálatos szurikátás esetet tudja megemlíteni. Szerinte ez is azt bizonyítja, szükség van a fiatalok érzékenyítésére az állatok és a természet irányába, hiszen csak ezzel küszöbölhetőek ki az esetleges balesetek, vagy szándékos tettek. Hozzátette, a fiatalság nagyon is fogékony az állatvédelmi témákra, ezt minden előadáson és foglalkozáson tapasztalják.
 
Az alapítvány nem titkolt célja egy állatvédelmi iskola létrehozása is, bár ez még várat magára, de addig is, mind közvetlenül és mind az online térben szeretnék a fiatalokat elérni, megszólítani. Az Állatbarátok a könyvtárban sorozat is folytatódik ennek jegyében, legközelebb május 31-én a Francia utcai fiókkönyvtárban lesz előadás a Zrinyi Ilona Általános Iskola negyedik osztályosainak.

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 358 tag
Csatlakozás
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség