Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

A hetünk, mint általában, az állatorvosnál kezdődött. Szipit ivartalaníttattuk ki, valamint teszteltettük szívférgességre, amelynek eredménye szerencsére negatív, azaz nem szívférges. Ezzel egyidejűleg Cucli és Csipesz is (a két szemkezelt cica) megkapta a veszettség elleni oltásukat, ugyanis márciusba messziről jönnek értük és örökbe fogadják.

 


 

Már alig várjuk, nagyon megérdemlik a boldog, nyugodt, biztonságos otthont! Ugyan ezen a napon, még hétfőn, örökbe fogadták Maját és Vadóckát. A két cica már régóta várt a nagy Ő-re, hát, most eljött. Testvérük, Lenke már tavaly gazdira talált, így örülünk, hogy a csipet-csapat gazdis. Őket még Hódmezővásárhelyről az Eötvös iskola udvaráról mentettük, ugyanis a mami cica magára hagyta a kicsiket, majdnem kiszáradtak és meghaltak. De szerencsére SIKERÜLT!
A héten a Cserkó Állatvédő Klubon is részt vettünk, ahol a fiataloknak az ivartalanítás fontosságáról beszéltünk, illetve egy teszt kitöltésével, más, fontos témákat is érintettünk, mint például azt, ha elveszne a kedvencünk, hol keressük őket, milyen fórumon, stb. De ezek mellett a cica és kutyabetegségekről is esett szó, azok megelőzéséről.
Egyesületünk megalakulása óta rendkívül fontosnak tartja a fiatalok megszólítását, hiszen az ő kezükben van a jövő, az állatok jövője. Ha ők már felelősebb állattartók lesznek, a saját gyermekeiket állatbarátnak nevelik, sokkal kellemesebb jövő várhat a kutyusokra és cicusokra. Nagyon fontosnak tartjuk ezt a tevékenységet!

A hét közepén megérkezett a Porcelán gyárból vásárolt törmelék is, amelyet a cicaház alapzatának használunk fel. Így, a héten több alkalommal is ezzel foglalkoztunk, mivel egy kis variálást kell végrehajtanunk. A korábbi sérült cicalakot, előre kell telepítenünk, amely raktárként fog szolgálni (sérülése miatt ennek a célnak megfelel), és a helyére, a fák alá, a hűvösbe kerül telepítésre az új cicaház, a teraszos részével, amelyet megrendeltünk és várhatóan pár hét múlva meg is érkezik. Addig, az alapzatot el kell készítenünk, ami nem lesz kis munka, de a cicákért megbirkózunk a munkával!
A hétvégén kutyás napot is tartottunk, ahol játszottunk egy kicsit, pórázon tanultunk szépen sétálni, ami kisebb és nagyobb sikerekkel sikerült is. Bobi kapott egy kosárlabdát, hogy ne unatkozzon, na azzal imád játszani.
Köszönjük, hogy velünk tartottatok a héten is!
Ha támogatni szeretnétek a munkánkat, akkor azt banki átutalással tudjátok megtenni a 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámunkra vagy a PayPal címünkre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Adótok 1%-al is nagyon sokat segítetek! Adószámunk: 18298091-1-06
Hódmezővásárhelyen a Lady Állateledel Üzletben vásárolhattok is a védenceink számára és az adományt ott le is adhatjátok!
Cím: Hódmezővásárhely, Árok utca 18. szám.
Hálásan köszönjük!

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 262 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség

Már idén is több, mint 15 családnak segítettünk.