Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

 
ITT hallgathatja meg adásunkat!

1. Adásunk: Állatbarátok magazinműsora

Téma: Ember és állat közötti szeretet.

Vendégünk a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének Alapító Tagja Izsák Mária elmondta, hogy az emberek életében nagyon fontos szerepet játszanak az állatok. Fontos, hogy átérezzük az állat szeretetét, hiszen akkor a lelkünk megnyugszik. Ameddig mindezt át nem érezzük, a lelkünk egy része alszik. Egy idézettel bizonyította ezt.

 

„A kutya az ember legjobb barátja” Elmondta, hogy igaz az, hogy ebben az idézetben a kutyát említik az ember legjobb barátjának, de ő már átérezte más állat hűséges szeretetét is. 
A műsorban ismertetésre kerültek a magyar kutyafajták, mint például a komondor és a puli is többek között. 
Marikával arról beszéltünk, hogy ő mentett-e már meg állatot és ezt hogyan, miképp tette.
Elmondta, hogy Mártélyon a fához kikötve találtak egy tacskó keverék kutyust. Ideiglenesen befogadták, de végül a család és az Egyesület kabala kutyája maradt, nagyon megszerették.
Azóta már boldogan, a Sziszi nevet kapva éli mindennapjait.

 

A magazinműsorban felhívtuk az emberek figyelmét arra, hogy milyen állatot érdemes lakásban, illetve kertes házban tartani. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke Balogh Ernő és egyben az Állatbarátok magazinműsor önkéntes műsorvezetője elmondta, hogy lakásban kistestű kutyust célszerű tartani, melynek nem nagy a mozgásigénye, de mindezek mellett fontosnak tartja és kihangsúlyozta, hogy a napi minimum 3 X sétáltatást betartsuk. De kutyusok mellett tarthatunk lakásban tengerimalacokat vagy akár halakat, teknősöket. Itt arra kell odafigyelni, hogy tiszta legyen a forgács, a hal és teknős esetében a víz. 
Kertes házban tarthatunk nagyobb testű állatokat is, mint például egy nagy testű kutyát vagy haszonállatot. Itt a megfelelő körülményekre kell, hogy odafigyeljünk, mint például a megfelelő kerítés és a takarmányozás fontosságára. 

 

Végezetül a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének gondozásába került cicájáról esett szó, melyet egy autó ütött el, de állatbarátok nem hagyták magára, és segítséget kértek számára.

Gyógyulása után gazdi kereső!

Tartsanak velünk a jövő héten is! Szerdán, 16:00 h-i kezdettel jelentkezünk az Állatbarátok magazinműsorában. Tekerd a rádiókészülékeket az FM 105.4 Mhz-re és hallgasd a Rádió X-et vagy az interneten is megteheted ezt.

Szerkesztő műsorvezető:

Balogh Ernő

http://radio-x.hu

ITT hallgathatja meg adásunkat!

Téma: Állatok etetése

A két műsorvezető, Balogh Ernő, az Egyesület elnöke, és Katona Dóra, önkéntes, egy általános, de annál fontosabb témát vettek elő erre a hétre.

Az állatok táplálása, etetése volt a téma egy órában, amikor is bemutatták az eledelek fajtáit, felhívták a figyelmet a lehetőleg napi kétszeri és azonos időben történő etetésre, elmondták, hogy fontos tényező a téma szempontjából, hogy lakásban vagy kertben tartjuk-e az állatot, illetve, hogy mennyire aktív életet él. Kiemelték az ivóvíz jelentőségét, és hogy mire figyeljünk kedvencünk itatása során.

Szó esett a kölyök, a felnőtt, a vemhes, szoptatós illetve az idős korú állatok etetéséről. Pár mondatban ismertették:
*Mikor és hogyan választhatóak el a kölykök
*Milyen összetevőket tartalmazzon a felnőtt eledel
*Mennyivel és hogyan emeljük a vemhes ill. szoptatós anyaállat ételadagját
*Miben segíthetjük kedvencünk idős korban étkeztetés tekintetében.

Balogh Ernő ismertette a madarak téli etetése kapcsán, hogy hogyan, mi módon tegyük ezt, mennyire sokat jelent az e fajta segítség a hideg időben itt maradt madárkáinknak.
Dóra pedig a rágcsálók táplálásáról ejtett egy-két általános tudnivalót. Miután ismertette a hörcsög, egér, patkány, degu, csincsilla, tengerimalac, nyúl és mókus kapcsán a legfontosabbakat, megemlítette például, hogy oda kell figyelni a fogkoptatásra, és, hogy megmosva kerüljön a zöldség és gyümölcs kis kedvenceink elé.

A műsor zárásaként gazdi kereső kutyusokat mutattak be, remélve, hogy felkeltik pár ember figyelmét, akik szívesen vennének maguk mellé egy jobb sorsért igen hálás ebet.
Kiemelték, hogy várják önkéntesek jelentkezését, akik bármi féle segítséget tudnak nyújtani, továbbá, hogy ideiglenes befogadókra is nagy szükség van, akik az Egyesület támogatása mellett, vállalják, hogy befogadnak egy cicust, kutyust, míg végleges gazdát nem talál.
Elmondták, hogy adományokat is szívesen fogadnak, akár eledelt, pórázt, szállító boxot, takarót, akár gyógyszereket, kötszereket.

Tartsanak velünk a jövő héten is! Szerdán, 16:00 h-i kezdettel jelentkezünk az Állatbarátok magazinműsorában. Tekerd a rádiókészülékeket az FM 105.4 Mhz-re és hallgasd a Rádió X-et vagy az interneten is megteheted ezt.

Műsorvezetők:
Balogh Ernő (Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke)
Katona Dóra (önkéntes)

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Facebook

Cicások csoportja!

 
Cicatartók és kedvelők Klubja
Nyilvános csoport · 262 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Szabályzat! Kedves Klubtagok! Ezt a csoportot azért hoztuk létre, hogy megmutassuk kedvencünket és segítséget nyújtsunk egymásnak a cicatartás nehézsé...
 

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség

Már idén is több, mint 15 családnak segítettünk.