Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is részt vett az Országos Állatvédelmi- és Állatjóléti Konferencián a fővárosban, február 25-én. A két országos ernyőszervezet, a Magyar Állatvédők Országos Szervezete és a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség által szervezett esemény célja az volt, hogy erősítse az összefogást az állatvédők között.
A rendezvényen az állatvédelem jelenlegi helyzetén túl sok információt megtudhattunk például a civil szervezetek működését szabályozó törvény változásáról, ennek hátteréről, valamint a hatályos és készülő állatvédelmi törvényekről és rendeletekről. Kiderült továbbá, hogy hogyan működik az állatvédelem és az állatmentés nemzetközi szinten. Erről az egyik legnevesebb svájci alapítvány, a Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz elnöke beszélt. A szervezet emellett azon is dolgozik, hogy magyarországi szervezeteket támogasson.
Balogh Ernő, a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke elmondta, a konferencia jó lehetőséget adott arra, hogy kiderüljön, milyen problémákkal küzdenek a civil állatvédők az ország egyes részein, és ezek megoldására milyen jó gyakorlatokat valósítanak meg. Hozzátette, szerinte a párbeszéd a legfontosabb, mert a problémákról beszélni kell, és ezeket együtt kell megoldani.
A szervezet vezetője úgy látja, jelenleg is sok az ellentét a civil szervezetek között, és emiatt sokkal több hasonló rendezvényt kell tartani. Az összefogást az is segítené, ha nemcsak az állatvédelmi szervezetek lennének itt jelen, hanem a mindenkori kormány, vagy éppen az önkormányzatok képviselői is. Kiemelte, a múlt évhez hasonlóan idén is több olyan rendezvényt szerveznek majd Csongrád megyében, ahol helyben megvalósulhat ez a fajta párbeszéd.

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Cicások csoportja..

Cicatartók és kedvelők klubja..
Nyilvános csoport 1 210 tag

Facebook

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség