Ingyenes kutyakiképzésre várják a rosszcsont ebeket és gazdáikat április 1-jén, szombaton a hódmezővásárhelyi kutyafuttatóba. Kezdődik az idei, A Póráz Két Végén 2017 című program, amelyet a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete hívott életre még tavaly az önkormányzat támogatásával. Az egész éves program, olyan gazdiknak nyújt segítséget és támogatást, akiknek problémás a kutyájuk, de arra nincs pénzük, hogy kutyaiskolába vigyék kedvencüket.

Április 1-jén, szombaton lesz az idei első ingyenes kutyakiképzés a hódmezővásárhelyi kutyafuttatóban. A Póráz Két Végén 2017 című programot a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete kezdeményezte azzal a céllal, hogy olyan gazdiknak nyújtson segítséget, akik nem bírnak a kutyájukkal, de arra nincs pénzük, hogy kutyaiskolába vigyék kedvencüket.
Nagyon sok esetben valaki csak azért válik meg a kutyájától, adja be menhelyre, vagy rosszabb esetben teszi utcára, mert otthon nem bírt vele. Például szétrágja a berendezéseket, ugat ok nélkül, ás a kertben vagy éppen húzza a gazdit séta közben. A program célja, hogy megelőzze ezt a problémát, vagy megoldást találjon rá. Így kevesebb lehet a kóbor állat az utcákon, illetve az ebből fakadó állatkínzások száma is csökkenhet.
Az egyesület díjmentesen, Kristó Anna habilitációs kutyakiképző, szakmai vezető segítségével elméleti és gyakorlati órákat biztosít az érdeklődőknek. A legutóbbi óra is sikeres volt, sok állatbarát jelent meg kedvencével.
Ebben az évben is több órát tart majd az egyesület, ezek időpontjáról a szervezet Facebook oldalán, illetve honlapján talál bővebb információt.