Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is képviseltette magát a hétvégén az ország legnagyobb állatvédelmi szakkiállításán Pécsett. A Kutyavilág Expon két nap alatt száz kiállító és negyven előadás várta az érdeklődőket. A rendezvény legfőbb célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartásra és a prevencióra.

 

 

 

A hétvégén rendezték meg a Kutyavilág Expót Pécsett, amelyen a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is részt vett. A kiállítás és vásár mellett szombaton és vasárnap negyven előadás közül választhattak az érdeklődők. Az egyesületet Genye Helga, Szili Éva, Balogh Ernő és Kovács Péter képviselte, akik az állatvédelem jelenlegi helyzetéről, jogi ismeretekről, kommunikációról és oktatásról is hallgattak előadásokat neves szakemberektől.
A többi között kiderült, hogy – bár kellene – Magyarországon nem igazán van különbség az állatvédelem és az állatmentés között. Míg az állatvédelem főként a megelőzésről, oktatásról, szemléletformálásról szól, addig az állatmentés a bajba jutott állatok segítését jelenti elsősorban.
Az előadásokon szó volt az állatvédelmi törvény módosításáról is, ami már a parlament előtt van. Kiderült, ha megszavazzák a módosítást, sok kérdés továbbra is nyitott marad. Például, hogy a kutyákba kötelezően beültetendő chip ezután sem igazol majd tulajdonjogot. Ezen az előadáson Szili Katalin, az Országgyűlés korábbi elnöke is részt vett, aki elmondta, mindent megtesz azért, hogy ne csorbuljanak a civil szervezetek jogai.
A konferencián felhívták a figyelmet a kommunikáció fontosságára is. Több előadásban is elhangzott, hogy ha az emberek nem ismerik egy civil szervezet munkáját, az negatívan befolyásolhatja megítélésüket. Ez nemcsak a támogatók bizalmatlanságát eredményezi, hanem gyakorta a szervezet ellehetetlenülését is. Fontos továbbá, hogy egy alapítvány vagy egyesület is merjen tervezni és legyen egy jövőképe és célja, amit el akar érni.
A kommunikáció mellett több előadó is az oktatásban és a prevencióban látja a megoldást az állatvédelemben. Ha már kisgyermekkorban elkezdődik egyfajta érzékenyítés, kevesebb lehet a kóbor állat és csökkenhet az állatkínzások száma is.
A komoly témák mellett természetesen egy kis szórakozásra is volt idő. Az expon csaknem száz kiállító várta az érdeklődőket különböző programokkal. A kutyás bemutatók mellett a civil részlegben állatvédők bemutatóit és előadásait nézték meg az egyesület tagjai és önkéntesei.

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Cicások csoportja..

Cicatartók és kedvelők klubja..
Nyilvános csoport 1 870 tag

Facebook

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség