Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

Akcióba lendült a Sünmentő Kommandó. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete összesen öt sünit mentett meg és helyezett biztonságba Szegeden, a hétvégén.

 

 

 


Megvolt az első éles bevetése a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete Sünmentő Kommandójának. Szegedről értesítették Szili Évát, a szervezet önkéntesét, hogy több sün is bóklászik éjszaka a Retek utca, Bite Pál utca környékén. Éva és további négy lelkes önkéntes szombaton este 8 órára értek a helyszínre. Megvárták, hogy besötétedjen, és 9 órakor már fel is bukkant az első sün, mindössze egy méterre a forgalmas úttól. Az önkéntesek szakszerűen megfogták, és biztonságba helyezték az állatot. Ezután háromnegyed óra leforgása alatt további négy sünit sikerült befogni. A nemüket sajnos nem tudták megállapítani, de mindegyikük felnőtt példány volt. A szúrós, de annál aranyosabb süniket ezután új helyre költöztették az önkéntesek. A baktói Pihenő utcában, a hulladékudvar és a körtöltés közötti erdős területen engedték őket szabadon.

Ebben az évben a sünökre is kiemelt figyelmet fordít a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A szervezet elindította Sünmentő Kommandó programját, amely folyamatosan segíti a sünik védelmét Hódmezővásárhelyen és az egész országban. Egyre több süni szaladgál esténként a füves, cserjés, erdős területek, parkok környékén. Nagyon sok állat a forgalmasabb utakra, utcákra is betéved élelem után kutatva. Emiatt is fontos, hogy a lakosok tisztában legyenek e védett állat életével és életterével. Az egyesület online és telefonos tanácsadással segít, például abban, hogy mi a teendő, ha sünnel találkozunk, vagy mit kell tenni, ha sérült állatot találunk. Mindemellett a Sünmentő Kommandó segít az esetleges mentési feladatokban is.
Ahhoz, hogy az egyesület hatékonyan tudja működtetni a projektet, önkéntes segítőkre is szükség van. Az ő feladatuk a program minél szélesebb körben történő elterjesztése az interneten keresztül, de akik vállalják, különféle kiadványokat is szerkeszthetnek és terjeszthetnek, vagy a mentésben is segíthetnek. 

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Cicások csoportja..

Cicatartók és kedvelők klubja..
Nyilvános csoport 1 870 tag

Facebook

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség