Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

Sok izgalommal és aggódással telt a szombat a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületénél. Újabb beteg cica került a szervezet gondozásába, így a reggel sajnos az elkerülhetetlen fürdetéssel indult, majd az állatorvosnál folytatódott. Kiderült, hogy a csont sovány macska átfagyott a hidegben és ki is van száradva. A délután már állateledel gyűjtéssel telt az egyesületnél, a hódmezővásárhelyi Interspar áruházban összesen 125 kilogramm tápadomány gyűlt össze.

 


Aggódással indult november 4-e a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületénél. Újabb beteg cica került a szervezet gondozásába, az állat Vásárhelyen, a Sárkány utcán bóklászott be egy ház udvarára. Borzalmasan sovány és sajnos folyamatos hasmenéssel küzd, így muszáj volt megfürdetni, hogy az állatorvos megfelelően el tudja látni. Adott neki 3 injekciót, ezen kívül hasfogót és speciális vizet is kapott a cicus, mivel ki volt száradva. Eléggé át is volt fagyva, de már a meleg szobában pihen és gyógyul. Most az ő életéért is küzdenek az önkéntesek.

Az egyesület október 13-án vett gondozásába egy elütött cicát is, akinek mindkét hátsó lába eltört. Mindeközben egy fertőzés is megtámadta, a sebe tenyérnyi nagyságú és annyira csúnya lett, hogy jelenleg is az állatkórházban gyógyul. Ő már kicsit jobban van, a sebe elkezdett lassan gyógyulni, és már lábra is áll. Az orvos szerint jövő héten kijöhet a kórházból, és ha továbbra is használja a hátsó lábait, lehet, hogy műteni sem kell. Ha minden jól megy, ideiglenes befogadóhoz kerül hamarosan, akinél lábadozhat a teljes felépülésig, de ez még hosszú folyamat.
A vásárhelyi állatvédők napi szinten kapnak bejelentést beteg vagy sérült cicáról. Hála az állatszeretők adományainak, az orvosi költségek egy részét tudja fedezni a szervezet, de telephely híján sajnos elhelyezni nem tudja őket. Emiatt is jó lett volna, ha még az idén megnyílik az Állatvédelmi- és Szabadidős Központ, de erre már nem lesz lehetőség.  A központ egy korszerű ideiglenes befogadó állomásként is működne, ahol azok a bajba jutott állatok találhatnak átmeneti otthonra, amelyeket nem sikerül szerető családhoz juttatni, de állapotuk azonnali elhelyezést igényel. Emellett családi rendezvények színteréül is szolgálna a létesítmény, valamint kihelyezett tanórákon az állattartás alapszabályaira és kultúrájára oktatnák a diákokat.
A részletes tervek alapján a kialakításhoz legalább egy-másfél millió forint kell, civil adományokból az összeg csak egy töredékét sikerült előteremteni. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete felkeresett több nagyvállalatot, szervezetet, minisztériumot és a helyi önkormányzatot is, az Állatvédelmi- és Szabadidős Központ megnyitását viszont eddig anyagilag nem tudták támogatni. Utolsó esélyként újabb megkereséssel él a szervezet az önkormányzat felé, és bíznak abban, hogy a város segítségével jövő tavasszal elkezdődhetnek a munkálatok, és nyár elejére megnyithatja kapuit a központ.

November 4-e jó híreket és pozitív üzenetet is hordozott az egyesület számára. Délután ugyanis újabb állateledel gyűjtést tartott a szervezet a helyi Interspar áruházban. Az akcióban összesen 125 kilogramm tápadomány gyűlt össze. Az állatbarát vásárlók felajánlásait elsősorban a szervezet gondozásában álló beteg cicák ellátására fordítják, de az Összefogás-2017 Nehéz Helyzetben Az Állatokért program keretében, a rászoruló állattartó családok is számíthatnak segítségre.

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Cicások csoportja..

Cicatartók és kedvelők klubja..
Nyilvános csoport 1 870 tag

Facebook

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség