Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

Bár házi kedvenceinknek van bundája, az éjszakai mínuszok őket is megviselik, ne feledkezzünk meg tehát róluk sem. Ha pedig kóbor állatot látunk az utcán, ne menjünk el mellette, segítsünk neki a túlélésben. Lehet, hogy valahová őt is hazavárják, vagy éppen egy ideiglenes befogadó nyújt neki menedéket addig, amíg szerető otthonra nem lel.

 

 


Egyre hidegebbek az éjszakák, így fokozottan figyeljünk a saját, és az utcán élő állatokra is. Ha az utcán kóborló, fázó, éhes állatot látunk, ne menjünk el mellette. Etessük és itassuk meg, ha pedig sebesült kutyát vagy cicát, netán sünit találunk, azonnal szóljunk az állatvédőknek. Ilyen esetben minden perc számít, és minden falat élelem a túlélés kulcsa lehet.
A kinti kedvenceinkre is gondoljunk, ne verjük őket láncra, mindig gondoskodjunk ivóvízről. Hidegben a víz könnyen befagy, ezt mindig ki kell olvasztani és célszerű ilyenkor langyos vizet kitenni állatainknak. Nagyon fontos, hogy a kint tartott állatoknak is elérhető legyen egy hely, ahol a csapadék és a szél elől elbújhatnak. Ha pedig megtehetjük, vigyük be őket a lakásba pár órára, amíg átmelegszenek. A kutyaház kibélelésére pedig használjunk szalmát, mert elvezeti a nedvességet és melegen tartja az állatot.
A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete telephely nélkül működik. Egyetlen lehetőség, hogy ideiglenes befogadóknál helyeznek el egy-egy kutyát vagy macskát. Ők vállalják a gondozást mindaddig, amíg a gazdi-jelölt meg nem érkezik. Ez pénzbe nem kerül a befogadóknak, hiszen a költségeket az egyesület fedezi, nekik csupán a biztonságot és szeretetet kell nyújtaniuk így télvíz idején. Akiknél van hely otthon egy elesett állatnak, jelentkezzen ideiglenes befogadónak.
Bővebb információk a www.hmvhelyiallatvedok.eu oldalon, illetve az egyesület Facebook oldalán találhatók.

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Cicások csoportja..

Cicatartók és kedvelők klubja..
Nyilvános csoport 1 870 tag

Facebook

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség