Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

Már csak pár lépés hiányzik ahhoz, hogy megnyissa kapuit a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete által fenntartott Állatvédelmi- és Szabadidős Központ. A létesítmény sérült cicáknak és kutyáknak nyújtana ideiglenes otthont, illetve szabadidős és prevenciós színhelyként is szolgálna a fiataloknak.

 

 

 

 


Már elkészült az a faház, amely kezdetben pár cicának fog biztonságot nyújtani. Jelenleg két kutyakennelt szeretnének az állatvédők felállítani, így adva esélyt a jövőben két kutyusnak. Ebben kérik a lakosság segítségét, eddig ötezer forint adomány érkezett. Egy kész kennel ára körülbelül hatvanezer forintba, de az állatvédők annak is örülnének, ha használt, kennelhez való alapanyagot kapnának, amiből meg tudnák azt építeni.
Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, nemrég tárgyalt a hatósági állatorvossal, és elindult a központ engedélyeztetése. Hozzátette, ezt mindenképp szeretnénk megvárni, hiszen a legfontosabb a biztonság. A hatósági állatorvos szemügyre veszi majd a központot jelenlegi állapotában és tanácsokat is ad majd.

A szervezet vezetője arra is kitért, hogy többen kérdőre vonták már az egyesületet, hogy miért húzódik el a központ megnyitása és miért nincs már ott állat. Ezzel kapcsolatban kifejtette, valóban kiverhettek volna oda pár kutyát láncra, és tarthatnának macskákat különböző „tákolmányokban”, de nem ez a céljuk, pont ez ellen küzdenek. Kiemelte, csak annyi állatnak szeretnének otthont adni, amennyit támogatóik segítségével maximálisan el tudnak látni.
Balogh Ernő arról is beszélt, ők az állatokért dolgoznak, nem pedig ellenük, éppen ezért tartják fontosnak a fiatalok oktatását is a felelős állattartásra. Egyik fő célkitűzése a szervezetnek, hogy minél több fiatalt megszólíthasson, hiszen a jövő a mai fiatalok kezében van. Hozzátette, szeretné látni, hogy pár év, évtizeddel később az akkor már felnőtt családanyák és családapák már tudatosabban tartanak háziállatokat és akár az előadásaikon rögzült tudásukat saját gyermekeik számára is átadják.
A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete számára fontos, hogy folyamatosan tájékoztassák az embereket és támogatóikat a szervezet tevékenységéről, Így mindenki el tudja dönteni, hogy egyetért-e a céljaikkal és támogatja-e azt. Az adományokat a 10700158-67637539-51100005-ös bankszámlaszámra várják.

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Cicások csoportja..

Cicatartók és kedvelők klubja..
Nyilvános csoport 1 210 tag

Facebook

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség