Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

Folytatja Sünmentő Programját a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A nyár folyamán esténként egyre több tüskés hátú szaladgál a városokban, így fontos, hogy minél több ember megismerje szokásaikat, életterüket.

 

 

 


 

Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, online és telefonos tanácsadással is segítenek, például abban, hogy mi a teendő, ha sünnel találkozunk, vagy mit kell tenni, ha sérült állatot találunk. Mindemellett a Sünmentő Kommandó segít az esetleges mentési feladatokban, az elhelyezésben és gondozásban is. Hozzátette, idén már több sünit mentettek meg, most legutóbb például Szegedről vettek gondozásukba egy sérült sünt, akinek az életéért jelenleg is küzdenek.
 

Jó tanácsok az állatvédőktől

A sünik éjszakai állatok, így ha napközben találkozunk eggyel könnyen lehet, hogy valami baja van, nem árt tehát állatorvoshoz vinni. Igaz ez a kölykökre is.
 
Fontos, hogy csak vastag kesztyűben szabad megfogni őket. Bár többnyire jámbor, barátságos állatok néha előfordul, hogy harapnak, arról nem is beszélve, hogy tüskéik igencsak szúrósak.
Sajnos a sünök gyakran az autóutakra is kitévednek. Ha egy elgázolt, sérült állatot látunk, ne menjünk el mellette. Ha tehetjük, azonnal vigyük orvoshoz.
A kertekbe betévedt állatokat megetethetjük gilisztával, tücsökkel, vagy valamilyen bogárral, inni azonban csak vizet szabad adni nekik. Tejet semmiképp!
És ami a legfontosabb: a sünök napközben a fészkükben alszanak és a telet is ott alusszák végig. Soha ne zavarjuk meg őket! Ha egy fészeknyi kölyökre bukkanunk, őket is hagyjuk békén, mert az anyjuk elhagyhatja őket!

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Cicások csoportja..

Cicatartók és kedvelők klubja..
Nyilvános csoport 1 210 tag

Facebook

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség