Féláras ivartalanítási akciót szervez Hódmezővásárhelyen élő cicáknak a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.

Balogh Ernő, a szervezet elnöke elmondta, továbbra is az egyik legfontosabb céljuk, hogy csökkentsék a kóbor állatok számát, a fölös szaporulatokat és megelőzzék a betegségek terjedését. Hozzátette, idén már 50 macskát ivartalaníttattak a svájci Susy Utzinger Alapítvány jóvoltából, az elmúlt évek során pedig több mint 300 cicát sikerült ivartalaníttatni a városban. Ezek közül a legtöbb állat az utcán, kolóniában élt, de a nehéz helyzetben élő állattartó családok is részesültek támogatásban.

Az elnök kiemelte, egy hazai pályázat révén most lehetőség nyílt a program folytatására, ezúttal féláras ivartalanítási akciót szerveznek. Ez is legalább annyira fontos, hiszen sokan vannak, akik felelős állattartók, de egy összegben nem tudják kifizetni az ivartalanítás árát. A segítésen túl az ivartalanítás fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet, így szemléletformáló célja is van a programnak.
Az akcióban a nőstény cicák ivartalanítási díja hatezer forint, a kandúroké pedig háromezer forint. A programban résztvevő állatorvos Dr. Kovács István, aki már több éve dolgozik együtt az állatvédő egyesülettel. Jelentkezni a szervezet elérhetőségein, a 20/980-20-42-es, illetve a 30/554-84-66-os telefonszámokon, az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen vagy a szervezet Facebook-oldalán keresztül lehet.