Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

Nehéz és mozgalmas évet tudhat maga mögött a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A szervezet tagjai és önkéntesei 2018-ban is kiemelt figyelmet fordítottak a prevenciós tevékenységekre, így az ivartalanításra és a fiatalok oktatására.

 

 

 


 

Balogh Ernő elnök elmondta, eddig több mint 400 cicát ivartalaníttattak, ezeknek csaknem fele utcai kolónia volt, de rászoruló állattartóknak is nyújtottak segítséget. Emellett egy másik fontos területen, a fiatalok oktatásában is igen szorgalmasan kivette a részét a szervezet: több helyi és környékbéli óvodában, általános iskolában és középiskolában is jártak és érzékenyítették a jövő generációját az állatok iránt.
Az elnök hozzátette, sok esetben vállalták át talált, sérült, beteg cica vagy kutya gyógykezeltetését, ellátását. Gyakran a segítségnyújtásnak ezt a módját tudják vállalni, hiszen a legnagyobb problémát a helyhiány okozza. De – amennyiben van ideiglenes befogadó – így megoldható és összefogással nagy eredményeket lehet elérni.
A Sünmentő-kommandó programmal kapcsolatban Balogh Ernő kifejtette, több, pici, szoptatós talált sünit mentettek meg, nevelték fel őket és engedték vissza a tüskéseket a természetbe, védett helyen. Hódmezővásárhelyről, Ásotthalomról, Szegedről, de Sarkadról is fogadtak védett állatokat.  A híres Artúrkára a mai napig vigyáznak több társával együtt, akiket jelenleg teleltetnek.
Több kitelepülésük is volt a városban, ahol információt nyújtottak az állatbarátoknak az egyesületről, valamint ezen alkalmakkor is megszólították a fiatalokat a felelős állattartás jegyében. A szervezet vezetője szerint együttműködésük folyamatos volt a partnereikkel, így például Székkutas önkormányzatával, és a helyi humanitárius szervezetekkel a szociális programjaikon keresztül.
Az egyesület több megyei mentési és ellátási munkában is részt vett, a többi között tavasszal a szatymazi rémtanyán maradt cicák és kutyák ellátásában, gyógyíttatásában és szállításában segített. Hódmezővásárhelyről jártak át Szatymazra és látták el az állatokat, vitték őket állatorvoshoz, valamint a befogadó szervezetekhez szállították őket Magyarország egész területén. Akkor több mint négyezer kilométert tettek meg az állatokért. Az elnök megjegyezte, 2018-ban egyébként kicsivel több, mint húszezer kilométert tettek meg.
Balogh Ernő a 2019-es tervekről is beszélt. Elmondta, folytatják a szociális állatvédelmi programjaikat, felvilágosító tevékenységeiket, rendszeresen látogatják majd az oktatási intézményeket és természetesen a legnagyobb hangsúlyt az új évben is az ivartalanításra fogják fordítani. Hozzátette, a 2019-es év még nehezebb lehet, de mindent megtesznek az állatokért, hiszen tiszta szívből szeretik őket. Egy célja van a szervezetnek, hogy segíteni tudjanak Hódmezővásárhelyen és bárhol a világon.

Az elnök arról is szólt, hogy jövőre a lakosságtól nagyobb megértést és türelmet kérnek, hiszen az egyesületnek nincsenek kötelezően ellátandó feladatai, nincs szerződésben egy önkormányzati vagy állami céggel sem. Az állatvédelmi és segítői tevékenységet önszántukból, önkéntes alapon, a munkájuk és a családjuk mellett végzik a tagok. A világot és a magyarországi állatvédelmi rendszert megváltoztatni nem tudják, ezért arra kérnek mindenkit, hogy a hibákért ne a szervezetet támadják. Amiben tudnak, segítenek, és bíznak abban, hogy még többen melléjük állnak az új esztendőben, hogy még többet segíthessenek.

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Cicások csoportja..

Cicatartók és kedvelők klubja..
Nyilvános csoport 1 210 tag

Facebook

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség