Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete gyermekrajz pályázatot hirdet a felelős állattartás és az állatszeretetre való nevelés jegyében Hódmezővásárhelyen és vonzáskörzetében lakó gyerekek számára.

 

 

 

 


 

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének egyik fő célja és küldetése, hogy segítse a fiatalok szemléletformálását és a felelős állattartásra neveljék, oktassák őket. Ezt többféleképpen teszik, például óvodákat és iskolákat látogatnak rendszeresen egy-egy óra keretein belül, a középiskolások az ötven órás közösségi szolgálatukat tölthetik le a szervezetnél, de közvetett módon, az online tér, a közösségi oldalak segítségével is hatnak a fiatalokra és bevonják őket az állatvédelembe.

Balogh Ernő, a szervezet elnöke szerint ez azért fontos, mert ameddig nem kezdünk el olyan projekteket és célokat kidolgozni, amelyek szemléletformáló és preventív jelleggel bírnak, addig még remélni sem remélhetjük, hogy a menhelyek túlzsúfoltsága csökken és ezzel párhuzamosan, nő az állattartási kultúra. Hozzátette, nagy felelősség a jövő nemzedékét tanítani, oktatni, de ők felvállalták és aktívan teszik is, hiszen azt vallják, hogy hosszú távon csak és kizárólag így érhető el eredmény az állatvédelemben.
Most egy rajzpályázat keretein belül hívják fel a gyermekek figyelmét arra, hogy fontos az állatvédelem és nemcsak a gyermekeket, hanem a szülőket is bevonják ebbe. „Egy aranyos tüskés” címmel, olyan óvodás vagy általános iskolás fiatalok alkotásait várják, akik lerajzolnak egy sünit, köré pedig azt, hogy mit ehet és hol él. Fontos, hogy a rajzon szerepeljen a pályaművet elkészítő fiatal neve és életkora is.
A pályaműveket 2019. január 15-től január 31-ig várják az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e- mail címre. A legszebb művet többtagú zsűri választja ki, a nyertes egy ajándékcsomagot kap. Az eredményhirdetés február 4-én lesz. Minden művet közzétesznek az állatvédők az egyesület honlapján és közösségi oldalán, így a versenyzők láthatják majd egymás rajzait is.

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Cicások csoportja..

Cicatartók és kedvelők klubja..
Nyilvános csoport 1 870 tag

Facebook

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség