Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

Hódmezővásárhelyen, a Bocskai utcán található egyik cég telephelyén élő cica-kolónia már biztosan nem fog szaporodni, mivel pár nappal ezelőtt a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete ivartalaníttatta őket.

 

 

 

 


 

Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, hogy ugyanerről a telephelyről már tavaly is ivartalaníttattak egy nőstény cicust, most pedig a múlt évben születetteket, hogy megállítsák a további szaporulatot. Az egyik nőstény macska már így is négy kicsit szült volna, ha nem érkezik időben a segítség. Hozzátette, fontos, hogy megállítsuk a fölös szaporulatokat, hiszen rengeteg kóbor cica van, és ha nem teszünk ellene humánus módszerrel, sajnos egyre több lesz. A cicák párzás útján halálos betegségeket is átadhatnak egymásnak, ivartalanítással viszont ez is megelőzhető.
Az elnök emlékeztetett, 2017-ben és 2018-ban Susy Utzinger svájci alapítványa támogatásával több száz cicát tudtak ivartalaníttatni Hódmezővásárhelyen és környékén, azonban idén nem tud a szervezet Magyarországra támogatást küldeni. Emiatt projektenként, kis lépésekben tudják az utcai macskák ivartalanítását végezni. Amint egy adott kolónia műtétei megtörténnek, és a számla is kifizetésre került, csak akkor lehet továbblépni a következőre. A legutóbbi számlából még hétezer forint adomány hiányzik.
Balogh Ernő megjegyezte, nagyon örül annak, hogy van olyan állatbarát, aki támogatja az utcai ivartalanítási programokat, mivel jellemzően általában ivartalanításra kevésbé adakoznak az emberek. Pedig sokkal jobb időben lépni és nem megvárni, hogy beteg cicák szülessenek az utcára és hosszú szenvedés után elpusztuljanak. Sajnos az összes kóbor állatot nem lehet elhelyezni.
Az egyesület jelenleg Facebook oldalán licit albumot is nyitott, hogy ilyen formán is támogathassák az állatbarátok az ivartalanítási költségek fedezését. Az állatvédők mindezeken túl továbbra is várják a helyi cégek, valamint az önkormányzat segítségét is, hiszen hatékonyan csak akkor tudnák folytatni az ivartalanítási akciót, ha a kieső másfél, két millió forintot pótolná a város. Mindaddig csak magánadományokból, apró lépéseket tudnak tenni, pedig már az utolsó utáni pillanatban vannak. A jó idő beköszöntével ugyanis a cicák párzási időszaka megkezdődött.
Amennyiben támogatni kívánja a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete ivartalanítási programját, a 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámra utalhatja el adományát.
 

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Cicások csoportja..

Cicatartók és kedvelők klubja..
Nyilvános csoport 1 210 tag

Facebook

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség