Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

Nem tétlenkedett a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a hétvégén. Szombaton két helyen is volt eledelgyűjtés, az egyik a Mártélyi Üdülőterületen, a másik pedig a hódmezővásárhelyi Interspar Áruházban. Mindkét akció sikeres volt, összesen csaknem 190 kilogramm tápadomány gyűlt össze.

 


 

Két helyszínen is gyűjtött állateledelt április 8-án, szombaton a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Az egyik a Mártélyi Üdülőterület volt, az Évadnyitó tavaszi kutyás túrán csaknem 50 kilogramm adomány gyűlt össze. A túrán az egyesületet Genye Helga önkéntes képviselte, aki elmondta, a Hód-Dog Kutyabarát Egyesület által szervezett programra csaknem ötven kutya érkezett a gazdájával. A túrát bemutatókkal is színesítették, így kiderült például, hogy hogyan teljesít egy kiképzett kutya az akadálypályán vagy éppen labdagyűjtésben, és hogy miként hajt végre különböző trükköket. Helga kutyája, Tipli is jól érezte magát a kutyás túrán.
Eközben a hódmezővásárhelyi Interspar Áruházba is kitelepült az egyesület. Balogh Ernő elnök elmondta, az akció több szempontból is sikeres volt: mintegy 140 kilogramm tápadomány gyűlt össze, ezen felül pedig ingyenes tanácsadással is várták az érdeklődőket. A legtöbben arra voltak kíváncsiak, hogy mit tehetnek, ha helytelen állattartást tapasztalnak, sokan pedig azután érdeklődtek, hogy miben tud segíteni az egyesület. Példaként említette, hogy az egyik ilyen segítség éppen az Összefogás-2017 Nehéz Helyzetben Az Állatokért program, amelyben a rászoruló állattartó családokat segítik tápadománnyal és térítésmentes konzultációval. Kiemelte, a most összegyűlt 190 kilogramm állateledel nagy részét is ebben a programban osztják ki.
„Nem hagyhatjuk teljesen magukra az állatokat, mert a világot átitattuk jelenlétünkkel és sokféle tevékenységünkkel.” - Laurel Braitman

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Cicások csoportja..

Cicatartók és kedvelők klubja..
Nyilvános csoport 1 870 tag

Facebook

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség