Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

Felszabadult, de mégis hasznos tudást adó beszélgetéssel telt a Cserkó Állatvédelmi Klub második összejövetele a hódmezővásárhelyi Cseresnyés Kollégiumban. Az este állatvédelmi teszt kitöltésével kezdődött, ebből alakult ki a spontán eszmecsere, a felmerülő kérdésekre pedig a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének munkatársai adtak választ.

 

 


November 14-én este tartotta második összejövetelét a Cserkó Állatvédelmi Klub a hódmezővásárhelyi Cseresnyés Kollégiumban. Az országosan egyedülálló kezdeményezés egy hónapja indult a Karádi Ágnes nevelőtanár és a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete szervezésében. Célja, hogy az állatok iránt érdeklődő diákok, sőt, nevelőtanárok pontos képet kapjanak a helyes és felelős állattartásról, valamint arról, hogy hol tart ma Magyarországon az állatvédelem.

A foglalkozás állatvédelmi teszt kitöltésével kezdődött, amelyből a többi között kiderült, hogy mi számít állatkínzásnak, hová fordulhatunk, ha helytelen állattartást tapasztalunk, vagy éppen mióta létezik idehaza állatvédelmi törvény. A teszt kiértékelése végül egy spontán beszélgetéssé alakult, a felmerülő kérdésekre pedig az egyesület munkatársai adtak válaszokat.

A klub következő összejövetele december 3-án lesz, de rendhagyó módon nem a kollégiumban. A főváros mellett ugyanis több nagyvárosban, köztük Hódmezővásárhelyen is lesz gyertyagyújtás a megkínzott és hontalan állatokért, a helyi flashmob-akciót az egyesület koordinálja. A szervezők arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy bár létezik Magyarországon állatvédelmi törvény, sok esetben ezt nem tartják, nem tartatják be.

A nap további jó híreket is tartogatott. Szinte napra pontosan egy hónappal ezelőtt került a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének gondozásába egy elütött cica. Az orvosnál kiderült, hogy mindkét hátsó lába eltört és lehet, hogy műteni kell. Mindeközben egy fertőzés is megtámadta, a sebe tenyérnyi nagyságú lett. Szerencsére múlt héten kiengedték a kórházból, azóta a szervezet egyik önkéntese ápolja.

Eljött a kontroll vizsgálat ideje. Kiderült, hogy a seb szépen gyógyul a gondos ápolásnak köszönhetően, de még körülbelül egy hónap kell ahhoz, hogy minden rendben legyen. A fertőzésveszély miatt csak ezután lehet a cicus lábait is meggyógyítani. Az orvos továbbra is bizakodó, de a műtét lehetőségét ezúttal sem zárta ki. Az egyesület önkéntesei és támogatói továbbra is drukkolnak azért, hogy az állat mihamarabb felépüljön, és szerető otthonra találjon.  

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Cicások csoportja..

Cicatartók és kedvelők klubja..
Nyilvános csoport 1 870 tag

Facebook

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség