Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

A vadon élő állatokról, azok életmódjáról és veszélyeztetettségükről tartottak előadást a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének tagjai a Cserkó Állatvédelmi Klub diákjainak február 27-én.
 

 

 
 

A Cseresnyés Kollégium érdeklődő lakói megtudhatták például, hogy a vadon élő állatok kiemelése természetes környezetükből sokszor hosszú szenvedésével jár. Különösen igaz ez a cirkuszi állatokra, hiszen el sem tudjuk képzelni, hogy egy mutatványra hogyan és milyen módon „tanítják” meg az állatokat. A színfalak mögé ugyanis szinte senki sem lát be. Amit egy elefánt „táncának” vélünk, az tulajdonképpen nem más, mint a szorongás jele az egyébként rendkívül intelligens állaton.

Kiderült az is, hogy az esőerdők kipusztítása veszélyezteti az orangutánokat is. Ha a tendencia nem változik, a szakemberek szerint 13 év múlva kipusztulhat az állatfaj. Az életterük rohamosan csökken, ami a pálmaolaj-üzletnek tudható be. Az olcsó pálmaolajat az élelmiszeripar és a kozmetikai ipar használja fel. Hogy az egyre növekvő igényeket kielégítsék, hatalmas területeken égetik fel az esőerdőket, hogy a helyükre mesterséges olajpálma-erdőket telepítsenek.
A tanulókat az előadó állatvédők arra ösztönözték, hogy gondolkodjanak globálisan, kerüljék a pálmaolaj tartalmú termékeket, mentsenek meg minél több fát, bokrot, és óvják az állatok természetes környezetét. A következő klubfoglalkozáson a hazai vadon élő állatokról hallhatnak majd a diákok, később pedig szóba kerülnek a nemzeti parkok és azok jelentősége is.

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Cicások csoportja..

Cicatartók és kedvelők klubja..
Nyilvános csoport 1 210 tag

Facebook

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség