Figyelem!

Egyesületünk figyelemmel kíséri a gyepmesteri telepre bekerülő négylábúakat. Ön is megteheti ha követi Facebook oldalunkat vagy a telep honlapját az alábbi linken:

Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft.

Szociális program

1 % esély

Összefogás

A póráz két végén

Befogadó

Cuclival és Csipesszel volt állatorvosnál a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete október 15-én, és sajnos nem jó híreket kaptak.

 

 

 

 


 

A nyár vége felé mentett cicacsaládra bizonyára sokan emlékeznek, akiket a mamival lakossági kérésre mentett meg a szervezet Hódmezővásárhelyen, az Oldalkosár utca egyik bérházának pincéjéből. Az alig három hetes cicák szeme be volt ragadva és ömlött belőle a genny. Az állatvédők azt gondolták, hogy egyik cica szeme sem marad meg, de végül a két nőstény cicus szeme, Kócosé és Csikóé szépen rendbe jött, azonban a kandúroké nem.

Cucli és Csipesz szemét kezeltették, de sajnos eredménytelenül. Végső lehetőségként felkeresték Szentesen a Kiséri Állatorvosi Rendelőt, ahol kifejezetten szemre specializálódtak. Az ottani állatorvos nagyon sok vizsgálatot elvégzett, köztük egy lézeres vizsgálatot is, de kiderült, hogy sajnos ez nem elegendő. Komolyabb műtétre van szükség, hogy a foltokat le tudják szedni a cicák szeméről, így majd jobban fognak látni egy kicsit. A látásuk már sohasem lesz tökéletes, de valamelyest ez a műtét javíthat ezen.

Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, hogy a szervezet mindig, mindent megtesz azokért az állatokért, akiket a gondozásukba vesznek. Igazi családtagként gondozzák őket, mintha a saját cicáink lennének. A két fiú nagyon összenőtt, imádják egymást. Úgy alszanak, hogy egymáshoz bújnak. Hozzátette, szeretnének a látásukon javítani, azonban ez egyedül nem fog sikerülni. Összesen 70.000 forintba került a vizsgálta és a lézeres beavatkozás. Kis szervezetként ekkora összeg az összeomlás szélére sodorhatja az egyesületet.

Az elnök hozzátette, novemberben lesz a nagyobb volumenű műtét, egyelőre nem tudják, hogy azt miből finanszírozzák majd. Csak és kizárólag az állatbarátok segítségében bízhatnak. Balogh Ernő reményét fejezte ki, hogy sokan melléjük állnak és együtt tehetik szebbé Cucli és Csipesz számára a világot azzal, hogy jobban fognak látni.

A két kandúrka egyébként védőoltással és chippel is rendelkezik, ivartalanítva is vannak. Kérik, hogy aki tud, segítse a cicák szemműtétjét adományával a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének bankszámlájára történő befizetéssel, a 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámra. A közleménybe tüntessék fel, hogy: „Megérdemlik a látást”.

Adományozás

 

Bankszámlaszám: 10700158-67637539-51100005

Cicások csoportja..

Cicatartók és kedvelők klubja..
Nyilvános csoport 1 870 tag

Facebook

Csatlakozz

Életmentő

Sünmentő

Segítség